„София тех парк” има нов Съвет на директорите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката. 

Вчера се е провело общо събрание на акционерите, на което досегашното ръководство в лицето на Асен Ненчев, Натанаил Стефанов и Васил Караиванов е освободено. 

В новия състав влизат физикът проф. Николай Андреев, председател на Организацията на старейшините в ГЕРБ, Тодор Ангелов, който е бил юрист в Министерството на туризма, и зам.-областният управител на София Живка Такева. Тя е дъщеря на несменяемата председателка на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Освободените Ненчев, Стефанов и Караиванов бяха назначени през март от тогавашния служебен министър Теодор Седларски.  

Тогава предишното ръководство бе изцяло сменено след скандал с най-големия инвеститор в комплекса Ивайло Пенчев, който в отворено писмо в социалните мрежи обяви проекта за пълен провал.

Според собственика на международно известната компания за производство на изкуствени стени за катерене „Уолтопия”, която е базирана в „Тех парка”, административни пречки спирали развитието на бизнеса му. 

Икономическото министерство сега обяснява новата рокада с недостатъчните постъпления и със забавянето на научно-изследователската и развойна дейност.