"Ливърпул" официално потвърди, че е привлякъл халфа Наби Кейта от "Ред Бул Лайпциг" с трансфер на стойност 55 милиона паунда. Това е най-скъпата покупка в историята на "червените" от "Анфийлд".

48 млн. е освобождаващата клауза в договора на гвинейския национал, а британският клуб прибавя още 7 млн. като бонус.

Наби Кейта обаче няма да се присъедини към "Ливърпул" сега, а ще го направи идното лято. Дотогава той играе за "Лайпциг".

С това харчовете на 5-кратния еврлопейски шампиион няма да спрат. До четвъртък, когато затваря трансферния прозорец, босовете на клуба се надяват да си осигурят услугите на още двама футболисти. Това са Върджил ван Дайк от "Саутхемптън", за когото край реката Мърси са подготвили 70 милиона паунда, и Томас Лемар ("Монако"), оценен на 75 млн.

Така само за броени дни "Ливърпул" ще пръсне 200 млн. или общо 250 за този трансферен прозорец.

С Ван Дайк треньорът Юрген Клоп иска да засили защитата си. "Светците" вече отхвърлиха едно предложение от "Анфийлд", а самият Ван Дайк е в конфликт с ръководството на отбора си и твърдо иска да напусне.

Възможно е и "Саутхемптън", и "Монако" да поискат повече пари за своите футболисти.

В същото време неясна остава ситуацията около звездата Фелипе Коутиньо, който написа молба да бъде продаден на "Барселона". Каталунците ще отправят тези дни последна оферта за халфа. До момента "Ливърпул" е непоколебим, че за нищо на света няма да се раздели с бразилеца.