Фаворитът за първото място в "българската" група А на световните квалификации Франция разгроми Холандия с 4:0 на “Стад дьо Франс” в Париж.

И се утвърди на първото място с 16 точки. Втори са шведите с 13, а след снощните резултати "лъвовете" изпревариха “лалелата” - точките са съответно 12 и 10 преди неделния мач между двата отбора от 19:00 ч на ст. “Амстердам арена”.

“Петлите” доминираха тотално срещу холандците и 4:0 е най-малкото, с което гостите си тръгнаха. Спаси ги това, че домакините късно забиха третото и четвъртото си попадение. 

Антоан Гризман откри резултата в 14-ата минута, а Тома Лемар, който снощи за малко се размина с трансфер от “Монако” в “Арсенал”, удвои в 73-тата. Пак той покачи на 3:0 в 88-ата. Килиан Мбапе, станал футболист на “Пари Сен Жермен” в последните часове на трансферния прозорец, оформи крайното 4:0 в 90-ата.

В третия мач от нашата група Люксембург би Беларус с 1:0.

Силните отбори в група "В" нямаха проблеми при домакинствата си. Португалия би Фарьорските острови с 5:1, а Кристиано Роналдо се отличи с хеттрик - пети за него с националния екип. 

Мегазвездата има вече 78 попадения за тима на родината си.

Унгария победи Латвия с 3:1, Швейцария се наложи с 3:0 над Андора. Лидери са “часовникарите” с 21 точки, следвани от Португалия - 18, Унгария - 10, и т.н.

В група "Н" две от срещите бяха по-оспорвани. Битката за второто място между Кипър и Босна и Херцеговина завърши 3:2. А босненците водеха с 2:0 до почивката. 

Домакините обаче се вдигнаха на щурм през второто полувреме и вкараха три гола само за 11 минути между 56-ата и 67-ата.

В същото време Гърция и Естония направиха 0:0, а Белгия сгази Гибралтар с 9:0. Тук двама футболисти вкараха по 3 попадения - Тома Муние и Ромелу Лукаку.

Белгия води в групата с 19 точки и без загуба, Гърция има 13 на второто място, нататък в класирането са Босна с 11, Кипър с 10 и т.н.

В Южна Америка тимът на Аржентина не успя да победи Уругвай като гост - 0:0. А с голове на Паулиньо и Коутиньо Бразилия би Еквадор с 2:0 в мач без значение. 

Участие на мондиала в Русия догодина си осигури Япония след победа с 2:0 над Австралия в зона Азия. Освен "самураите" на световното вече са също Бразилия, Иран и домакинът Русия.

Световните квалификации продължават през уикенда, а също така в началото на идната седмица.