Apple по всяка вероятност ще последва и надмине примера на Microsoft и ще прескочи два модела с новият iPhone, който се очаква да излезе на 12-и септември. Това съобщиха от германския технологичен сайт iCulture, позовавайки се на свои вътрешни източници.

Новият флагман на компанията, който ще има гигантичната цена от 1100 долара, ще се казва iPhone X - произнесено като "десет", по случай 10-годишнината от първия модел на легендарния смартфон.

Заедно с него компанията в Купертино ще представи по-бюджетните iPhone 7s и 7s Plus.

През 2015 г. по подобен начин Microsoft прескочи Windows 9 и отиде директно на Windows 10. Така и не бе изяснена напълно идеята за този ход, освен чисто маркетинговото предимство и факта, че от компанията представиха новата операционна система като "последна", която ще се обновява изцяло онлайн. 

Apple обаче ще пускат нови модели iPhone и в бъдеще и това прескачане на номера може да създаде объркване, особено ако продължава паралелна бюджетна линия от продукти. Напълно е възможно X да стане наименование на най-високия клас, а стандартната номерация в арабски числа да продължи за по-евтините модели.

Едно е сигурно - малко остава, преди да видим дали новият флагман ще заслужава абсурдната си цена и дали това няма да се окаже първи провал за американската компания.