Джордж, 4-годишният син на принц Уилям и Кейт Мидълтън, днес за първи път тръгна на училище, съобщиха британските медии. В първия си учебен ден той беше придружен само от баща си. Както преди дни беше официално съобщено, Кейт очаква третото си дете. Хецогинята страда от тежки сутрешни неразположения, заради които отмени напоследък и официалните си ангажименти.

Сериозна група почитатели очакваха младия принц. Джордж и баща му Уилям се появиха около 8,50 ч пред вратите на частното училище Thomas’s Battersea, където той ще учи срещу годишна такса от близо 18 хил. британски лири. Там ще го учат да бъде възпитан и мил, да придобие увереност, да бъде лидер.

Най-новият и най-известен ученик в престижното училище ще бъде известен там като Джордж Кеймбридж и отношението към него няма да бъде по-различно, отколкото към всички останали.

Заедно с традиционни предмети като математика, английски и наука, програмата на училището включва уроци по "разбиране на света" и "изкуство и дизайн", "комуникации и език", както и балет, драма, френски, музика и т. н.

Според Справочника на добрите училища Thomas’s Battersea е за космополитни родители, леко хаотично и предлага "най-доброто английско образование, което може да се купи с пари". В него има деца, които вкъщи говорят на 19 различни езика. В училището се приемат малчугани, които "имат високо ниво на увереност, отговорни са, социално активни и със светлина в очите".