"Шегичките" около доскорошния лидер на ГЕРБ в Септември Лазар Влайков продължават...

След като първо главният прокурор Сотир Цацаров доста изненадващо отиде на място в Пазарджик заради случая с простреляния мъж при пиянски скандал и набеденото 6-годишно дете, той заяви, че разследването отива в Пловдив. За да нямало съмнения - тъй като именно с районния прокурор на Пазарджик Влайков е разговарял (според някои дори многократно) след убийството и точно преди да изплува версията с детето.

Цацаров има право да изземва всяко дело, да го "командирова" и т.н. заради единоначалието, залегнало в устройството на прокуратурата.

После обаче - по-точно вчера, от пресцентъра на прокуратурата (който не е известен да пуска нестиковани с когото трябва информации, б.р.) излезе, че именно Окръжна прокуратура - Пазарджик е повдигнала обвинение на Лазаров, задържала го е и му иска постоянна мярка за неотклонение. Квалификацията е по относително лекия чл. 338 - за неправилно съхранение на оръжие и боеприпаси, от раздел "Общоопасни престъпления" на НК. (за илюстрация - в тази глава са също подпалвачите, тези които са предизвикали наводнение и пр.)

Днес пазарджишкият "Виделина" съобщи, че окръжният съдия Георги Веселинов е прекратил наказателното производство по описа на Окръжен съд – Пазарджик за мярката за неотклонение на Лазаров.

Образуваното дело е по искане на Окръжна прокуратура – Пазарджик, за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Лазар Влайков. Същият е привлечен като обвиняем по чл. 338 от НК за предоставяне на огнестрелно оръжие на 6-годишното дете, в резултат на което е последвала смъртта на Наско Тонкев от Виноградец, допълват от съда.

Съвсем естествено съдия Веселинов постановява, че това престъпление е родово подсъдно на по-ниската инстанция - Районен съд – Пазарджик, който е компетентен да се произнесе по искането за вземане на мярката за неотклонние.

Предстои насрочване и разглеждане на делото от Красимир Лесенски, съдия в РС - Пазарджик, се казва още в прессъобщението.