Слоун Стивънс спечели Откритото първенство на САЩ по тенис при жените. 24-годишната американка, която е 83-та в световната ранглиста, победи на финала своята сънародничка Мадисън Кийс с 6:3, 6:0 на централния корт "Артър Аш" в Ню Йорк.

Стивънс триумфира с първата си голяма титла в кариерата и прибра чек на стойност 3,7 милиона долара.

Надпреварата при дамите премина с доминация на американките - четири от тях достигнаха до полуфиналите. На финала зрителите на стадиона и пред екраните по цял свят не гледаха голям тенис.

И двете състезателки бяха подвластни на напрежението и грешките. Стивънс се овладя по-бързо и в крайна сметка наложи волята си.

Любопитно е, че двете с Кийс са много добри приятелки, като демонстрираха това по време на награждаването.

„Все още не мога да осъзная какво се случва. Вероятно ще трябва да отминат няколко дни, за да се отдалеча малко и на спокойствие да анализирам успеха. Да осъзная, че съм спечелила US Open, коментира тъмнокожата състезателка. - Преди срещата бях нервна. Затова се опитах да запазя спокойствие и да тичам след всяка топка. Това беше. Просто е“.

 Тази нощ е мъжкият финал, в който се противопоставят лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал и южноафриканецът Кевин Андерсън.