Бизнесменът политик Георги Гергов обяви, че ще участва и в следващата битка за лидер на БСП. Заявката направи в интервю за Нова тв. Макар че не смята, че е най-добрият вариант за поста, Гергов играел в състезанието всеки път, защото смята, че трябвало да има равнопоставеност.

"Корнелия Нинова поставя партията в ситуацията, която стоим в ъгъла", заяви Гергов и подчерта, че лидерката трябвало да си ходи. И намекна за зависимости от миналото, които обаче не назова.

Той обаче декларира, че нито води война с Нинова, нито иска да има такава война. Бизнесменът обаче разкритикува отново председателката на БСП, че "материалът" в парламентарната група е слаб, което е резултат от кадровата политика и т.нар. вътрешнопартийни реформи.

"Има място за старите кучета и милионерите в БСП. Тези, които си плащат данъците обаче", декларира Гергов - "Можем да изброяваме милионерите в БСП с часове, но не е моя работа да говоря с имена."

По думите му има и хора, които взимали чанти с пари под масата, но това е работа на прокуратурата. За себе си пловдивският водач на левицата обяви, че винаги излиза с лицето си и стои зад това, което прави - и в бизнеса, и в политиката. 

Гергов похвали премиера Бойко Борисов за това, че страната ни е добре приета навсякъде в Европа и отново заяви, че според него е трябвало БСП да спечели изборите и да предложи общо управление с ГЕРБ. По думите му обаче в левицата не било имало и 5 минути време за анализ на загубата на парламентарния вот.