Кметът на Хасково Добри Беливанов декларира за пореден път, че няма да подава оставка, въпреки че премиерът Бойко Борисов го призова да направи точно това. Въпреки острото писмо срещу Делян Добрев, което публикува преди седмица, Беливанов остава лоялен към партията ГЕРБ.

Аз съм член на ГЕРБ и няма да кажа лоша дума за партията. Аз уважавам нашия лидер. В тази партия съм заради г-н Борисов“, каза Беливанов пред Нова телевизия.

Той разказа, че срещал по улиците своите съграждани, които не му позволявали да се оттегли.

Израснал съм в този град. Хората ми викат: Няма да подаваш оставка, ние сме гласували за теб, няма да бягаш от отговорност“.

Добри Беливанов се чувствал спокоен, но съжалява, че Хасково станало известно с „толкова нелицеприятни неща“.

Няма да стана бушон. Опозицията ни употреби – и мен, и моята партия. Но ние си направихме харакири“.

Кметът на Хасково обяви, че няма да се превърне в бушон. Той бил доволен от работата на четиримата висши служители на общината, които подадоха оставки – не ги преценявал „към коя партия принадлежат“. Беливанов призна, че двамата му заместници, финансовият директор и секретарят на общината са били предложени от ГЕРБ.

Не знаех, че Евгени Консулов (бивш зам.-кмет - б.р.) е кум на Делян Добрев. Това си е един личен, интимен свят. Не бива да се бъркаме в него“.

Добри Беливанов обясни за пътуването си до Монако и Ница – зет му бил шофьор и пътуването с автобус било подарък за рождения му ден. Известният бизнесмен Иван Стаматов също пътувал в автобуса, а бентлито било паркирано пред хотела и те само се снимали пред него. Кметът знаел, че Стаматов е спечелил няколко поръчки за саниране, но нямал връзка с това.

„Всички поръчки минават по закона за обществените поръчки, има си комисии. Те не минават през мен“.