Закриващият уикенд на One Dance Week в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив тази събота и неделя (14 и 15 ноември) предлага на публиката два изключителни и много различни спектакъла.

В събота, 14 октомври, на сцената в Пловдив се качва един от безспорните акценти в юбилейната програма на фестивала – провокативното представление на белгийската Peeping Tom „Майка“. Спектакълът събира различните етапи и състояния в живота на майката, за да ни изненада, изваждайки на показ нейния сложен вътрешен свят на крайности, страхове и мечти. От уплашено малко момиче до 40-годишна жена в затвора на собствената й несигурност, спектакълът достига отвъд очевидното, отвъд това, което си мислим, че знаем за майката, а действието се развива на фона на привидно познат декор – музей, родилно отделение, студио. „Майка“ вече разтърси публиката света и без съмнение ще предизвика възторжени отзиви и в Пловдив.

"Република Калакута"
Революционно-музикалният спектакъл „Република Калакута“ закрива последния фестивален ден на юбилейно издание на One Dance Week на 15 октомври (неделя). Спектакълът е вдъхновен и озвучен от композициите на легендарния Фела Кути – „баща“ на афробийта и непреклонен бунтар срещу хунтата в Нигерия. Кути е смятан за прототип на африканските опозиционери, защото острата сатира срещу режима, репресиите и колониализма в неговите албуми му „струват“ над 200 ареста. „Република Калакута“ е ярко, енергично и звучно изпълнение от Африка без маски и клишета, с което Серж Еме Кулибали и неговата взривоопасна танцова трупа ще накарат зрителите да се замислят какво ще правят, когато дойде техният ред да се бунтуват за промяна.

За повече информация следете Facebook фестивалното събитие на One Dance Week, както и onedanceweek.com. В продажба са билетите за "Майка" и "Република Калакута" на цени от 10, 15 и 20 лв.