Социалната мрежа "Туитър" ще прилага нови правила срещу все повечето съобщения на омраза и тормоз, тъй като компанията "все още не прави достатъчно", за да защитава потребителите си. Това е тезата на генералния директор Джак Дорси.

Една от основните цели е да се защитят жените, чиито снимки без тяхно желание или знание са качени онлайн, както и тези, които са жертва на нежелан сексуален интерес.

Промените ще бъдат въведени постепенно по целия свят в следващите седмици. 

Например ако един акаунт е оригиналният, от който е публикувана гола снимка, за която няма съгласие, той ще бъде изтриван моментално. В момента подобни акаунти и тези, които са споделили съдържанието, биват просто блокирани за кратко.

Ако видите публична размяна на съобщения между двама потребители и ви се струва, че единият прави сексуални нападки към другия, в момента не можете да направите нищо - трябва някой от тях да подаде оплакване. С новата политика на микроблогинг платформата обаче можете да докладвате и като страничен наблюдател.

Нови мерки ще има и срещу символи на омраза и образи, които показват насилие. 

Според някои потребители обаче тези промени ще позволят цензура на неудобни потребители чрез масово подаване на оплаквания от ботове - нещо, което вече е практика във Фейсбук.