"Лудогорец" и "Спортинг" (Брага) направиха 1:1 в мач от група С на Лига Европа на пълния стадион в Разград. Така българският тим отложи класирането си за следващата фаза на турнира. Това може да стане още в мач №5, в който шампионът ни према турския "Башакшехир" на 23 ноември.

Днес южните ни съседи стигнаха до спасително 1:1 срещу "Хофенхайм" в самия край на срещата в Истанбул. Така "Лудогорец" има 8 точки, "Брага" - 7, "Хофенхайм" - 4, а "Башакшехир" е с 2.

Тази вечер пред около 8000 зрители на "Лудогорец арена" в Разград Марселиньо откри резултата в 68-ата минута, а Франсержо изравни в 83-тата.

Домакините направиха много силно полувреме, в което имаха няколко пропуска, докато португалците не отвърнаха с нищо. Веднага след почивката гостите показаха зъби и също застрашиха вратаря Хорхе Броун.

Постепенно "Лудогорец" успя да си върне инициативата и в 68-ата Марселиньо направи успешна добавка за 1:0. "Орлите" виждаха победата, когато "Спортинг" (Брага) успя да изравни.

С оглед на превъзходството си, особено през първото полувреме, "Лудогорец" изпусна победа и предсрочно класиране, но все още всичко е в ръцете на треньора Димитър Димитров и неговия тим.

Пред БНТ Херо обясни, че секунди преди изравняването е искал да направи смяна и да пусне в игра защитника Георги Терзиев. Това обаче не е станало, тъй като играта не е спирана. С Терзиев той се надявал да заздрави защитата, тъй като за "Спортинг" на терена влезе още един нападател и гостите започнаха  да разчитат най-вече на центрирания.

В неделя "Лудогорец" приема ЦСКА-София в мач от Първа лига.