ЦСКА-София би "Лудогорец" с човек по-малко и с обрат - 2:1 на "Лудогорец арена", и отново направи битката за титлата в Първа лига интересна. Разликата в точките вече е само две в полза на шампионите, които допуснаха първо поражение този сезон - 36 срещу 34. "Левски" е в 28.

За първи път отбор с името ЦСКА победи "Лудогорец" за първенство. На двата тима предстои двубой и за Купата на България - в средата на декември на "Българска армия".

Двубоят предложи всичко - голове, обрат, нерви, червен картон, спорни съдийски отсъждания...

Първото полувреме бе равностойно с по една чиста голова ситуация и пред двете врати. Тиаго Родригес не уцели вратата от чиста позиция в 7-ата минута. В 35-ата Върджил Мисиджан не уцели празната врата след пас на Джоди Лукоки.

"Лудогорец" откри резултата в 49-ата чрез Густаво Кампаняро. Изглеждаше, че е и този път "зелените" ще пречупят ЦСКА. В 58-ата минута обаче Фернандо Каранга изравни с глава след центриране на Тиаго. Бразилецът прекъсна головата си суша напоследък.

Но само 10 минути по-късно Каранга получи втори жълт и червен картон за удар в лицето на Козмин Моци. А треньора на гостите Стамен Белчев направи смяна, която му спечели мача - той пусна в игра Кевин Меркадо.

В 71-ата Меркадо посрещна отбита топка след свободен удар пред пеналта и порази долния десен ъгъл на вратаря Хорхе Броун - 2:1 за ЦСКА-София.

До края "Лудогорец" натисна, но нямаше острота, изненада, пък и свежест в играта на домакините. Като цяло пролича умора от тежкия сблъсък срещу "Спортинг" (Брага) в Лига Европа в четвъртък.

ЦСКА пък демонстрира хъс и характер, "червените" изненадаха в последните минути "орлите" с преса дори в тяхната половина и не бяха далеч от отбелязване на трети гол. Съдията Драгомир Драганов подмина 100-процентова дузпа за ЦСКА-София при нарушение срещу Меркадо в края.

В крайна сметка тимът на Белчев изкова ценен успех, а в маратона от важни три срещи за 8 дни срещу "Левски", "Брага" и ЦСКА-София, "Лудогорец" постигна победа, равен и загуба.