"Няколко души ще отговарят в съда за твърдения, че съм била уволнявана за корупция. Никога не съм уволнявана за корупция, нито от Сергей Станишев, нито от когото и да било. Има си съд, там госпожата и останалите да си докажат твърденията."

Това каза лидерката на БСП Корнелия Нинова пред бТВ в отговор на твърдение на Десислава Атанасова от ГЕРБ за уволнение на Нинова като зам.-министър по време на тройната коалиция. Социалистката обвини ГЕРБ в манипулация заради думите, че отричала, че е участвала в приватизация на дружеството "Техноимпекс". 

"Когато влязох в политиката - веднага си продадох акциите. Когато правиш политика, не трябва да правиш бизнес - въпрос на вътрешно усещане", каза още Нинова.

Тя припомни, че конкретно раздържавяването на "Техноимпекс" е проверявано точно три пъти - от различни главни прокурори по различно време. И това се е случвало всеки път когато социалистката направи нещо по-рязко в политиката. 

"Държавата е разследвала три пъти сделката за "Техноимпекс". Да я проверят и четвърти път, само кажете къде да се подпиша. Да му мислят тези, които ще ги проверят за първи път. Защото трябва да се провери как по времето на Бойко Борисов се продаде "Булгартабак", делът от едно от електроразпределителните дружества, придобиването на банка от Цветелина Бориславова - неща, които не са проверявани."

Лидерката на БСП обяви, че ще подкрепи идеи на ГЕРБ за ревизия на приватизацията, но ако на масата е всичко - и концесиите, и масовата приватизация, и всички породи. 

"Ще разговаряме с ГЕРБ, разбира се. Ще си дадем становищата, разбира се. Но ако си въобразяват, че ще ни вкарат в имитация, за да прикрият далаверите си - няма да стане", заяви тя.

И декларира, че днес ще е тест на управляващите, защото БСП ще настоява в залата в парламента за гласуване да влезе законопроектът на левицата за забрана на приватизация на обособени части от държавно имущество. Подобна заявка за спиране на приватизацията имаше и от ГЕРБ, но до момента нищо не се е случило по въпроса, припомни Нинова. 

По повод подадената ръка от Цветан Цветанов по време на представянето на филма на Елена Йончева "Границата" Нинова заяви: 

"За втори път му се случва да му увисва ръката във въздуха. Защото не им вярвам. Не става въпрос за жеста, а за разминаване в политиките."

Лидерката на БСП разказа, че след двете леки катастрофи, които преживя в центъра на София в рамките на броени дни, шефът на НСО й се е обадил, защото според него трябва да бъде охранявана. Имало някакви данни за заплахи. Нинова обаче категорично отгазала да я пази държавата. "Не питах нищо повече, казах само да не се занимават с мен", уточни социалистката.