Зона Европа излъчи всичките си представители за световното първенство по футбол в Русия. Дания е последният след 5:1 в реванша срещу Ирландия в Дъблин (0:0 в първия мач).

Това бе най-зрелищният ответен сблъсък от плейофите - останалите свършиха 0:0. 

Домакините поведоха първи още в 6-ата минута чрез Шейн Дъфи. В 29-ата Сайръс Кристи си отбеляза автогол. След това зрителите на стадиона и по телевизията гледаха шоу на звездата на "Тотнъм" Кристиан Ериксен, който заби хеттрик с попадения в 32-рата, 63-тата и 74-тата минута.

Крайното 5:1 фиксира ветеранът Никлас Бендтнер в 90-ата от дузпа.

Дания се присъединява към Швеция, Хърватия и Швейцария, които спечелиха останалите баражи. И двата ирландски отбора претърпяха крах. Така за разлика от европейското във Франция, на което имаше четири британски отбора, само Англия ще брани честта на Албиона на мондиала.

Снощи се играха и знакови контроли. 

Англия и Бразилия направиха сиво 0:0 на "Уембли". От двубоя се очакваше много повече като надиграване. Головите ситуации бяха малко и не толкова чисти. Преди броени дни "трите лъва" направиха 0:0 и с Германия в Храма на футбола.

Далеч по-интересен за гледане бе двубоят между бундестима и Франция в Кьолн - 2:2. Гостите изпуснаха победата в 90-ата минута. Асът на "Арсенал" Александър Лаказет откри в 34-тата, а в 56-ата Тимо Вернер изравни. Отново Лаказет даде аванс на "петлите" в 71-вата, но в самия край Ларс Щиндъл вкара за 2:2.

Без Лео Меси Аржентина падна с 2:4 от Нигерия в Краснодар, а водеше с 2:0.

Португалия и САЩ завършиха 1:1 в Лейрия. И "мореплавателите" бяха лишени от голямата си звезда Кристиано Роналдо. Белгия пък измъкна 1:0 от Япония в Брюж.