Григор Димитров и Давид Гофен играят днес от 16 часа българско време втория си мач от финалите на ATP в Лондон. Победа на първата ни ракета ще означава класиране за полуфинал.

В първите си двубои и Григор, и Давид записаха успехи в заключителната за годината надпревара. Димитров преодоля с 2:1 сета Доминик Тийм, а със същия резултат белгиецът би Рафаел Надал, който впоследствие се отказа.

Балансът от мачовете между Гришо и Гофен е 6:1 в полза на българина. Тази статистика включва мачове между двамата и от младежките им години. Ако вземем предвид само ниво ATP, хасковлията води с 3:1. 

Три от мачовете бяха в началото на тази година. Димитров спечели чисто на "Аустрелиън оупън" и на финала на "Гаранти Коза София оупън" в "Арена Армеец". Дни по-късно Гофен, който в момента играе най-силно може би в цялата си кариера, измъкна 2:1 в Ротердам.

Двамата се познават и като съседи в Монте Карло, в подготовката за настоящия сезон тренираха заедно. Днес в зала "О2 арена" се очакват много българи - за мача на Григор с Тийм имаше десетки наши сънародници със знамена. Най-добрият ни тенисист им благодари на чист български в първото си интервю на корта.

На първата си пресконференция в края на миналата седмица в британската столица Гофен уверено каза, че е намерил рецептата как да побеждава Димитров. Да видим...

А турнирът в Лондон вече има своя първи полуфиналист и не е никаква изненада, че това е рекордьорът по титли там Роджър Федерер. Във вълнуващ мач Маестрото победи доста по-младия от него Александър Зверев (Германия) със 7:6(6), 5:7, 6:1.

В другия двубой от група "Борис Бекер" дебютантът Джак Сок (САЩ) преодоля Марин Чилич (Хърватия) - 5:7, 6:2, 7:6(4). Така Федерер има 2 победи, Зверев и Сок са с по една победа и загуба, а Чилич има две поражения.

Програмата тази вечер от 22 часа затварят Доминик Тийм и Пабло Кареньо Буста, който замени Надал.