Финалът на заключителния за годината тенис турнир на ATP в Лондон между Григор Димитров и Давид Гофен ще може да се гледа по БНТ и "Диема", съобщи официално Мтел, един от тв каналите, който държи правата за надпреварата.

Двубоят трябва да започне около 20:00 часа наше време.

Съобщението на Мтел гласи следното:

"Поради огромния интерес от страна на зрителите, Мтел ще предостави безвъзмездно правата за излъчване на битката за титлата на финалния мастърс в Лондон между Григор Димитров и Давид Гофен на БНТ 1 и Диема. Финалът на тенис сезона ще може да бъде гледан и по Mtel Sport 1, както и онлайн на ppv.mtel.bg безплатно. Така рекорден брой почитатели на тениса ще могат да гледат на живо опитът на Григор Димитров да завърши най-успешния си сезон до момента с бляскава титла."

Григор и Гофен ще се избравят един срещу друг за шести път в турнири от ATP, като пет от двубоите са тази година. Балансът е 4:1 за българина. В сряда в мач от група "Пийт Сампрес" първата ни ракета спечели с 6:2, 6:0.

Белгиецът обаче направи нещо много впечатляващо в британската столица, като за броени дни победи световните №1 и №2, съответно Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Очаквайте подробности от финала.