На посещение у нас пристигна шефът на Европейския парламент Антонио Таяни. Той започва програмата на посещението си във вторник сутинта  с разговар с премиера Бойко Борисов. Веднага след това ще има среща между Председателския съвет на европарламента и българското правителство. След нея е предвидена пресконференция за медиите.

Председателският съвет на европарламента ще се срещне и с президента Румен Радев. Малко по-късно ще се проведе и срещата между Таяни и шефът на българския парламент Цвета Караянчева.

Веднага след това Таяни ще говори пред парламента, като по този повод той е свикан на извънредно заседание. Речта на Таяни бе основният аргумент, заради който Димитър Главчев подаде оставка като шеф на парламента. Заради ултиматума на БСП, че депутатите от партията напускат пленарните заседания, докато Главчев не подаде оставка, от ГЕРБ бяха притеснени, че половината пленарна зала ще остане празна за речта на Таяни. Затова и според някои коментира Главчев е станал жертва на "политиката на празния стол". 

Таяни ще проведе и среща с председателския съвет на парламента и с шефовете на комисии, ангажирани с Председателството на Съвета на ЕС.

Веднага след това той ще има лекция в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и ще обшува със студенти.