Шефът на съдийската комисия на БФС Петър Петров публично се извини на ЦСКА-София заради грешка, която допусна реферът Волен Чинков по време домакинския мач на "червените" срещу "Ботев" (Пловдив) - 1:1 от Първа лига, в събота.

Столичният арбитър отсъди дузпа за "канарчетата", каквато нямаше - нападател на гостите симулира нарушение.

Чинков е изваден от нарядите за неопределено време - най-малко до края на есенния полусезон.

След срещата ЦСКА-София официално поиска оставката на Петър Петров. Клубът недоволстваше и от съдийството в срещата с "Лудогорец" кръг по-рано.

"Извинявам се на ЦСКА за грешката със симулацията. Изкусен симулант се оказа играчът на "Ботев" . Но при първото гледане никой не видя, че има симулация. Би било нагло, ако видите този съдия да ръководи някой от следващите мачове. Всеки, който повлияе на даден мач, ще седне на резервната скамейка. Грешки има, което е лошо. Но не може да се говори за тенденциозност и оказване на натиск да се свири в полза на един или в ущърб на друг", каза Петров.

В присъствието на французина Марк Бата, който е наблюдател на родните рефери, Петър Петров изтъкна на среща с журналисти, че нашите съдии са "отлепили от дъното". Признак за това било, че българските "мъже в черно" отново почнали да получават наряди за мачове на европейско ниво.

Търновецът е твърдо за въвеждане на видеоповторения. Те се използват вече в елитните дивизии на Италия, Германия и Полша, предстои да почне използването им в Испания. Догодина на световното съдиите ще имат на разположение видеоасистент за спорните ситуации.

Технологията обаче е много скъпа за България, изтъкна Петров - струва 2,5 милиона евро.