Реформаторският блок се похвали с привличането на нова формация към коалицията и това става няма и седмица след напускането на БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев. Партията на последния взе решение да се присъедини към другия формат на общи действия в т.нар. реформаторска общност - този на "Да, България" и ДСБ.

На мястото на БЗНС към РБ и партньорите им от "Глас народен" се присъединяват "Обединените земеделци", съобщиха от Блока след заседание на политическия им съвет. Формацията е с лидер Петя Ставрева и почетен председател Анастасия Мозер. За преговорите Клуб Z съобщи през седмицата - за тях разказа лидерът на СДС Божидар Лукарски и отдаде решението на БЗНС да напусне РБ именно с това.

Присъединяването на "Обединените земеделци" трябва да бъде формализирано на следващото заседание на Съвета на РБ, което ще се състои на 29 ноември, сряда, от 13 часа, съобщиха още от коалицията. 

Петя Ставрева бе евродепутат, избрана от листата на ГЕРБ през 2007 г. На изборите през 2009 г. тя бе в листата на Синята коалиция. През 2014 г. "Обединените земеделци" и ГЕРБ подписаха споразумение за предсрочните парламентарни избори. Тогава съобщението бе, че "ПП ГЕРБ и ПП "Обединени земеделци" декларират воля за участие в бъдещо демократично управление с партии от център-дясното пространство. Двете партии ще продължат политическото партньорство и за предстоящите местни избори.“ Те бяха през 2015 г.