Джо Пери направи премиера на Aye, Aye, Aye, първия сингъл от предстоящия му соло албум Sweetzerland Manifesto. В парчето участва и Робин Зандер от легендарните Cheap Trick. Макар че гласът му по-скоро "мачка" като нещо с 30% Стивън Тайлър и 70% Том Джоунс...

 

 

“Като приятели и взаимни фенове от 40 години Робин и аз винаги сме си говорили, че ще напишем нещо заедно - казва Пери пред сп. "Ролин Стоун", цитиран от zrockradio.bg. - Аз бях в Ел Ей, работех по новия си соло проект, а Робин беше в града с Cheap Trick и ми се обади с идея за песен. Още по телефона ми запя припева и това беше всичко, което имахме на този етап. Хареса ми и му казах: "Супер, я направо ела в студиото.”

“Тази песен се оказа едно от двете парчета, чиято музика не бях написал в аванс. Робин дойде и шест часа по-късно се роди Aye, Aye, Aye. Песента се движеше със скоростта на японски влак стрела”, допълва китаристът.

Роденият през 1950 г. Пери не е издавал самостоятелен албум от 2009 г. (Have Guitar, Will Travel ). Освен в "Аеросмит" той е основен вдъхновител и част от супергрупата Hollywood Vampires с Алис Купър, актьора Джони Деп и др.

Очаква се световната премиера на новия Sweetzerland Manifesto да е на 19 януари 2018 г.