След фиаското по летните курорти, когато се дърпаха шалтери на диджейските пултове, конфискуваха се преносими компютри и се затваряха нощни заведения заради високите децибели, вицепремиерът Валери Симеонов се закани да се прехвърли и в зимните курорти. Но само когато положението станело нетърпимо. 

Намерението си Симеонов обяви от Пловдив, където днес откри полицейско управление в "Шекер махала".

"Заложили сме на органите на реда, които ще осъществяват ефективен контрол. Само ако е необходимо ще ходя, и то там, където има установени нерегламентирани порочни връзки между местните институции и нарушителите с дебели портмонета и когато институциите изпитват страх да извършват проверки", закани се вицето на Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус". 

"Колкото и да не им се вярва на младите, хората идват в България, за да си починат и туризмът е форма на почивка, затова за всеки ще се прилагат трези мерки", допълни той.

Симеонов обаче няма да се ограничи само с "бар крол" из нощните заведения. Той е написал специален закон за шума, който обяви, че ще бъде внесен в Народното събрание от парламентарната му група още днес. По думите му санкциите за висок шум в него били "доста добри", с три нули отгоре. Най-восоката глоба щяла да е за повторно нарушение (от каквито Симеонов се оплакваше през лятото в Слънчев бряг, б.р.). Той не каза какви ще са, но навярно има предвид отнемане на разрешителни, затваряне на заведения и др. подобни крути мерки.