Не сме влезли във властта, да се занимаваме с плажове и лифтове. Това заяви пред бТВ лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединение патриоти" Волен Сидеров. Плажовете и втория лифт на Банско бяха основна тема за вицепремиера Валери Симеонов в последните дни на миналата година.

"Хората ме питата защо става така - затова ли влязохте", каза Сидеров.

И допълни, че не знае защо цялата държава се занимава с някакъв лифт в продължение на месец.

"Влязохме в тази коалиция не за лифтове, плажове, пързалки, а за нещо по-сериозно - да вдигаме доходите на хората, да направим страната сигурна откъм битова престъпност, да се стимулира българският бизнес. В последния ден МС се занимаваше с лифта на Банско, вместо с цената на водата, която се вдига от 1 януари", изтъкна Сидеров.

По повод напрежението между Симеонов и премиера Бойко Борисов, което бе именно по повод втория лифт на Банско, той заяви:

"Ако обичат, да се разберат - те са на един етаж, през 50 м са им вратите."

Според Сидеров ако правителството ще се занимава с концесии, трябва да започна със концесията за златото, която според него ограбва България с милиони. Той обяви КЕВР за вредна комисия.

"Начело на нея стои един отявлен костовист (Иван Иванов - б.р.). Той трябва да подаде оставка незабавно", смята Сидеров.

Самият той пък подготвял зкаонодателни промени, защото КЕВР била "по-независима от Ватикана".

"Уж се избира от парламента, но не се отчита в парламента. Аз не мога да оставя това. Няма да се примиря с това - да се вдига цената на водата, тока и парното. Ще упражня всичко възможно като влияние това да не става. Още на първото заседание на МС да разгледат този въпрос и въпроса за златната концесия", каза Сидеров.

И допълни, че това е "сериозна бележка към всички коалиционни партньори".

"Аз съм идеологът на тройната коалиция "Обединени патриоти". Подходих джентълменски. Дежнтълменството се приема като слабост или глупост. Важно е да прецени човек кога да спре да бъде джентълмен. През 2018 г. Волен Сидеров ще напомня на своите коалиционни партньори е, че смисълът на властта е да прави живота на българите по-добър, не само на една група, тази фирма и онази фирма", каза Сидеров.

Националистът изтъкна, че "Атака" е с най-малко депутати, при положение че е можела да влезе самостоятелно в парламента. Той отказа да дава оценка за работата на правителството и на вицепремиерите Симеонов и Красимир Каракачанов. Според него това може да стане след поне половин мандат. Изминалите 6 месеца обаче били достатъчен период "да си кажем ясно какво точно е нашият приоритет, за да не правим грешки и да не ни замерват с камъни".

Той обаче се зачуди на въпроса - защо всички обсъждат корупцията.

"Никой не знае какво е, не може да го очертае, не може да го дефинира."

Това каза Сидеров по темата що е то корупция. И продължи:

"Ако говорим за корупция така, както я разбираме, в тези държави, които ни критикуват, има по-голяма корупция. Ако обичат, да си гледат тяхната корупция!"

Според Сидеров новият антикорупционен закон е спорен и в него има опасни моменти. Той отбеляза това, че новата агенция ще може да следи, което трябва да е специфично само за ДАНС. Според Сидеров използването на СРС не може да бъде играчка за всяка една агенция. Той смята, че законът се е приел твърде бързо.

Според Сидеров вотът на недоверие няма да мине, но е повод за равносметка. Той смята, че поне 2/3 от българите не искат предсрочни избори и в този смисъл почетният председател на ДПС Ахмед Доган (който каза, че правителството няма алтернатива) не казва нещо по-различно от повечето българи.

Лидерът на "Атака" смята, че ако ДПС иска "демонтаж" на патриотите от управлението, "от този демонтаж може да рухне цялата държава".