След като ководещата на сутрешния блок на Нова тв Анна Цолова излезе в т.нар. творчески отпуск миналата есен, сега от телевизията са решили да запълнят мястото й. Екранна партньорка на Виктор Николаев в "Здравей, България" ще стане Аделина Радева, научи Клуб Z от източници в БНТ и Нова тв.

Радева води публицистичното предаване "Още от деня" по БНТ, както и новинарски емисии. Очаква се новото лице на Нова да подпише договор следващия понеделник, но няма да влезе в ефир веднага. Новината все още не е потвърдена официално от нито една от двете национални телевизии. Но днес Радева се е сбогувала с колегите си.

Неофициално от Нова разказаха, че "оферти" за работата са получили и колежките на Радева от БНТ - Поли Златарева и Добрина Чешмеджиева. Златарева води "Още от деня" заедно с Радева като двете се редуват през различните дни, а Чешмеджиева - "Референдум" във вторник вечер.

От Нова тв засега не коментират и какво се случва с новия лайфстайл проект на Анна Цолова, който бе посочен като мотив за свалянето й от екран преди старта на тв сезона - миналия септември. Засега е в творчески отпуск. Това бе втората промяна в Нова тв само за месец. Точно преди Цолова, свалена от поста си бе и шефката на новините и актуалните предавания Дарина Сарелска.

"Оставката" на ексводещата предизвика брожения в публичното пространство - дали това са истинските мотиви тя да бъде свалена от екран.

Новинарският екип на Нова бе поет малко по-късно от бившата дългогодишна директорка на БНТ Вяра Анкова.