Новак Джокович изигра първия си мач от шест месеца насам, макар и в демонстративен турнир в Австралия. И завръщането му беше по шампионски - сърбинът срази № 5 в световната ранглиста Доминик Тийм (Австрия) с 6:1, 6:4 за малко повече от час в Куйонг.

Носителят на 12 титли от Големия шлем не бе излизал на корта от средата на юли, когато се отказа на "Уимбълдън" срещу Томаш Бердих. Мъчеше го контузия в лакътя.

Ноле пропусна Откритото първенство на САЩ и края на миналия сезон. През последните дни на годината той трябваше да играе в Доха и Абу Даби, но се отказа.

Сега на Джокович предстои още един демонстративен турнир, след което се впуска в голямата надпревара в Мелбърн.

"Имах труден тест срещу петия в света и това беше наистина голямо предизвикателство за мен, за да разберем аз и моят екип къде се намираме след толкова време отсъствие, коментира Новак. - Чувствам се страхотно, чаках този момент дълго. Всичко проработи, най-вече сервисът. Имах притеснения как ще го изпълнявам заради лакътя. Още не знам в каква форма ще бъда на Откритото първенство на Австралия. Щеше ми се да съм участвал в истински турнир преди това, но не се случи заради контузията ми. Надявам се с Божията помощ всичко да е наред."

"Аустрелиън оупън" започва в понеделник.