Задържаха Емил Милев - Крокодила, съобщава Нова тв. Съвсем скоро той беше оправдан от Специализирания наказателен съд.

Милев и още трима души - Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров, бяха изправени пред Темида за 4 грабежа, отвличания и стрелба над полицай. Милев бе в неизвестност от 2009 година, когато той и бандата му ограбиха чужда гражданин край Вакарел, а един от групата беше убит при акция на полицията.

Милев успя да се измъкне от властите, но беше заловен през 2013 година. 

Късно снощи Софийският градски съд е уважил искането на Софийската градска прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Емил Милев – Крокодила. Искането е внесено във връзка с разследване за грабеж от 30 декември 2008 г. в магазин „Била“.

Според разследващите Крокодила е задигнал над 170 хил. лева от търговският обект, който се намира в квартал "Люлин" и това бил целият новогодишен оборот на магазина. Тогава веднага било образувано досъдебно производство и се събирали доказателство срещу извършителя.

По-рано в петък състав на спецсъда с председател Иво Хинов отказа да задържи за постоянно зад решетките Крокодила по друго дело, водено срещу него - Килърите 2.

Заради ареста му, наложен от градския съд, Крокодила не успя да излезе на свобода, въпреки че в началото на седмицата той бе оправдан на първа инстанция по най-голямото му дело за 4 грабежа. Срещу него тече и друг процес в Софийския районен съд за хулиганство, че се обърнал с груби думи към съдийка през 2016 г.