Младият футболист на "Славия" Калоян Кръстев вече официално е част от италианския "Болоня", съобщи във фейсбук агентът Петьо Костадинов, който участва в трансфера.

За преминаването на Кръстев в клуба от Апенините се заговори в края на миналата седмица. Той замина за Италия директно от Анталия, където "белите" са на подготовка.

Кръстев, който е роден в София през 1999 г., е преминал успешно медицински преглед и е парафирал личния си контракт. На първо време той ще играе във втория тим на "Болоня".

По думите на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов най-старият столичен клуб ще получи за Кръстев около 1,5 милиона евро.

Калоян Кръстев е юношески национал на България, а вече има срещи и в младежкия. Той бе част от тима до 19 г. (родени 1998-1999 г.), който игра на европейското в Грузия миналото лято. По пътя към финалите таранът вкара важни попадения във вратите на Франция и Босна и Херцеговина.

Миналата пролет Калоян подписа първия си професионален договор - със "Славия". Преди това - в детските си години, той е бил и в школата на ЦСКА.

Кръстев върви по пътя своя връстник Петко Христов, когото "Славия" продаде на "Фиорентина" през миналата година. За защитника клубът от "Овча Купел" получи дори повече - 1,7 млн. евро. Двете момчета са родени в една година - 1999-а.

Преди време в "Болоня" игра величието на "Левски" Николай Илиев. Той бе първият българин в италианското "калчо". Сега треньор на "Болоня" е бившият национал на Италия и ас на "Милан" Роберто Донадони.