Полицията в американския щат Южна Каролина арестува гимназист, заплашил да извърши нападение, подобно на това във Флорида във вторник, при което бяха разстреляни 17 души, съобщи канал WSPA-TV.

В полицията се обадил възпитаник на гимназия "Брум". Той съобщил, че ученик от горните класове публикувал в приложението Snapchat своя снимка. На нея той е с маска на лицето и държи в ръце оръжие, подобно на полуавтоматичната пушка, използвана при касапницата във Флорида. Надписът на снимката гласи: "Флорида, втори рунд, утре."

Самоличността на младежа е идентифицирана. Името му обаче не се съобщава, тъй като той е непълнолетен.

Новината за задържането на гимназиста от Южна Каролина бе публикувана и от офиса на Скот Израел - шерифа на окръг Брауърд във Флорида. Именно там се намира гимназия "Марджъри Стоунмен Дъглас", в която на 13 февруари нахлу 19-годишният Николас Крус и изби 17 ученици.

 

 

Арестуваният отрича вината си и твърди, че се е снимал на шега.

Междувременно Николас Крус призна вината си в убийството на 17 ученици в Паркленд, Флорида, предаде Си Ен Ен. Пред съда той заяви, че съжалява за това, което е направил. Тийнейджърът обаче така и не казал какви са мотивите за постъпката му.

Вчера стана ясно, че Крус е свързан с бялата националистическа военизирана група "Република Флорида". Тя се самоопределя като организация за защита на гражданските права на белите. Целта й е създаването на бяла етническа държава в щата.