След Бургас и София, и в Пловдив се намери място, където да се поставят първите подземни контейнери за отпадъци. То е  на улица "Отец Паисий", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Намерихме 6 квадратни метра без археология, каза Тотев, цитиран от "Фокус".  

По повод ремонта на улица "Отец Паисий" и намерените археологични находки, кметът коментира, че първият участък от улицата е освободен. В следващите няколко дни се очаква това да се случи и с втория участък, в който миналата седмица беше намерено цяло помещение от късноантична сграда и 10 бронзови монети.

Бургас беше първият град в България, където бяха поставени подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци. След като постави първите, м.г. общината избра старозагорската "Инженерингова компания Сити газ" да произведе и постави нови 240 броя до 2022 г. за пластмаси, хартия и картон, стъкло и органични отпадъци. Изискването на общината е те да са групирани по 3 броя и по 4 броя на едно място. 

Столицата засега изостава, въпреки че кметът Йорданка Фандъкова обеща преди време през 2018 г. в центъра да има подземни контейнери. Засега такива има няколко на бул. "Витоша" и на Женския пазар, снабдени със сензори, които показват степента на запълване.