ЦСКА-София ще накаже Божидар Чорбаджийски по вътрешния правилник заради двата удара, които нанесе по Васил Шопов по време на мача с "Дунав" в Русе миналия уикенд, спечелен с 2:0. Това личи от официално съобщение на сайта на "червените".

В края на полувремето защитникът удари своя противник, който първи направи това във въздушен двубой. Съдията Георги Кабаков вдигна жълти картони и на двамата.

Вижте какво се казва в информацията:

"Армейци,

ЦСКА винаги е бил клуб, изключително уважаващ правилата, дисциплината и феърплея.

Във връзка със създалата се истерия покрай мача с Дунав, искаме да уведомим червената и спортна общност на България, че ние като клуб ще вземем мерки и капитанът на тима Божидар Чорбаджийски ще бъде санкциониран по вътрешния правилник на отбора със съответното наказание.

Треньорският щаб и ръководството ще проведат с него сериозен разговор и сме уверени, че занапред няма да сме свидетели на подобни реакции. Той е млад футболист и ние ценим много неговото непримиримо желание да победа, хъс и себераздаване, но въпреки, че беше нееднократно провокиран от играча на домакините Шопов, въпреки изнервеността на двубоя, ние смятаме, че той не бива да се поддава на провокации и да реагира по неспортсменски начин.

ЦСКА очаква решението на Дисциплинарната комисия. Надяваме се, че ако се стигне до наказание, то ще бъде адекватно и след като са взети предвид всички обстоятелства. Също така вярваме, че евентуална санкция няма да бъде по-голяма от тази на играча на Лудогорец Натанаел, който бе санкциониран и изтърпя наказание за идентична ситуация."

Днес дисциплинарната комисия на БФС наказа Чорбаджийски с 2 срещи. Той ще пропусне двубоите с "Етър" и "Пирин" в Първа лига - в четвъртък и неделя. Националът е и глобен с 200 лева.

А по-горе ЦСКА-София визира санкцията на Натанаел от четвъртфинала за Купата срещу "орлите" на 14 декември (2:1), когато за удар без топка защитникът също отнесе 2 мача.