Бразилският футболист Неймар се разкаял за напускането на "Барселона" и пожелал да се върне, пише каталунският в. "Мундо депортиво". Нападателят си тръгна от "Барса" през миналото лято, а "Пари Сен Жермен" плати неустойката в договора му в размер на 222 милиона евро.

Представители на Неймар уведомили шефове на "Камп Ноу" за желанието му, а самият футболист също опипвал почвата в разговори с бивши съотборници. За момента обаче управата на "блаугранас" отхвърля възможността да си върне Ней.

Най-напред заради обидата от начина, по който играчът напусна, че и искаше да съди бившия си клуб за неплатени пари. Не са за пренебрегване, разбира се, и парите, които ПСЖ ще иска.

Не закъсняха спекулациите по тази тема. Според друг испански вестник - "Ас", Неймар се продава, но босът на парижани Насер ал Хелайфи му е поставил цена от 400 милиона евро.

Един клуб със сигурност иска да привлече звездата и това е "Реал" (Мадрид). Според мадридски медии като "Марка", "Ас" и т.н. президентът на "лос меренгес" Флорентино Перес от месеци опитва да си осигури подписа на един от най-добрите в съвременния футбол.

Това е станало, след като Перес разбрал, че Неймар наистина не се чувства щастлив в Париж. Бразилецът е осъзнал, че френското първенство не е на нивото на испанското, а и няколко пъти се скара с Едисон Кавани и други асове на новия си отбор.

"Реал" пък през това лято се готви за звездни покупки, след като през последните години предпочиташе да не прави големи трансфери. Усилено се говори, че дните са преброени на футболисти като Карим Бензема и Гарет Бейл. Ситуацията около Кристиано Роналдо също е деликатна, № 7 така и не е получил обещания още миналата година контракт с подобрени условия.

Най-малкото в Мадрид няма да се поколебаят да покажат мускули на "Барселона", като отмъкнат Неймар. В момента бразилецът се възстановява от операция на стъпалото и се прави всичко възможно да е готов за световното в Русия.