Григор Димитров отпадна още във втория кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, САЩ. Българинът отстъпи с 6:7 (4), 6:4, 3:6 пред Фернандо Вердаско (Испания, №39 в света) и дори не съумя да защити точките си от миналата година, когато игра до третия рунд.

Това е 3-та поредна загуба на Димитров - след като отстъпи на Роджър Федерер на финала в Ротердам, до допусна поражение още на старта и в Дубай.

В откриващия сет на първия за годината турнир от "Мастърс 1000" съперниците размениха по един брейк. Григор проби първи за 3:1, но опитният Вердаско моментално отвърна.

При 5:4 българинът изпусна два поредни сетбола - водеше с 40:15. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който испанецът имаше преимущество и спечели на четири.

Първата ни ракета започна по най-добрия начин втория сет - с пробив. Той наниза и втори пореден за 3:0, но Вердаско моментално върна единия и намали изоставането си.

Все пак Димитров не изпусна преднината си до края, а имаше възможности и по-рано да затвори сета - 6:4 и 1:1.

Третата решителна част вървеше равностойно до 4:3 за сервиращия първи Фернандо Вердаско. Тогава той проби четвъртия в световната ранглиста и след това без проблеми реализира подаването си, за да вземе мача след 6:3 и 2:1.

В третия кръг испанецът ще срещне Тейлър Фриц (САЩ), който елиминира Андрей Рубльов (Русия). А Григор Димитров вече мисли за турнира в Маями, който е по-късно този месец.

Близо денонощие по-рано Гришо отпадна и на двойки в Индиън Уелс, заедно с Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) - 4:6, 2:6 срещу Фелисиано Лопес и Марк Лопес.