Седмица преди прекия си сблъсък в Първа лига, ЦСКА-София и "Левски" имаха големи затруднения в 25-ия кръг. Донякъде мачовете на двата тима си приличат, но в крайна сметка "червените" спечелиха с 2:1 като гости на "Пирин" (Благоевград) с късен обрат, докато "Левски" стигна само до 1:1 срещу "Етър" у дома.

ЦСКА проспа първото полувреме на стадион "Христо Ботев" и напълно логично губеше в резултата след гола на Радослав Кирилов в 30-ата минута. Тимът на Стамен Белчев беше неузнаваем за пореден път тази футболна пролет.

И бе на път да загуби едва за втори път този сезон. Кандидатът за титлата сви обръч около вратата на "орлетата" и зареди пропуски, най-вече чрез Фернандо Каранга.

В 88-ата минута 20-годишният Александър Георгиев изравни с хубав удар от границата на наказателното поле, а му помогна и рикошет.

Течаха последните секунди на добавеното време, когато Каранга прояви настойчивост и засече топката в мрежата за 2:1. Бурна радост за ЦСКА-София и многобройните фенове на отбора в Благоевград и разочарование за "Пирин", който вложи сърце, но накрая остана с празни ръце.

А на този етап "червените" печелят най-вече с характер, който компенсира спада в игровата форма.

"Левски" също се оказа губещ срещу "Етър" на "Герена". Бартович откри след час игра, като наказа груба грешка на вратаря Николай Кръстев, който се намеси неубедително при центриране отдясно.

Преди почивката "болярите" удариха греда, продължиха да играят атакуващо и агресивно дори при 1:0.

"Левски" натисна и в 71-ата минута Серджиу Буш изравни. Малко след това можеше да стигне и до пълен обрат. Такъв се очерта в допълнителното време, когато Георги Пашов извърши нарушение срещу Паулиньо и съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа.

С изпълнението се нае едно от новите попълнения на "Левски" - Нашименто. Той обаче не уцели вратата и "Етър" напълно заслужено си тръгна с точка, след като преди броени дни изпусна такава срещу ЦСКА.

Вчера "Лудогорец" би "Черно море" с 3:1.

Така шампионът има 63 точки, "червените" са с 60, а "Левски" е далеч назад с 50. Идната неделя дербито е с начален час 13:00.