Лидерът на "Атака" Валери Симеонов коментира актуалната ситуация в коалицията "Обединени патриоти". Сидеров призна, че той и лидерът на НФСБ Валери Симеонов имат различия по теми като руското нахлуване в Крим, но изтъкна, че са обединени в това правителството да си изкара мандата и да не се дава шанс на БСП и ДПС отново да бъдат във властта.

"Разбирам, че отношенията в коалицията ни са тема в момента. Пак повтарям - различни сме, но в едно сме се разбрали - изборът на българите за първи път е патриотична коалиция да бъде трета сила и ДПС да не е балансьор. Това е един шанс, който не трябва да пропиляваме", заяви Сидеров. 

И допълни:

"Различията ни ще си останат. Разбиранията на Валери Симеонов ще си бъдат пак такива, моите ще бъдат по-различни. Това не пречи да работим заедно за българския интерес. Разваляне на управляващата коалиция означава предсрочни избори и връщане на надеждата БСП и ДПС отново да бъдат във властта. Това не е приемливо за хората и не се приема от българите. Такова разваляне е риск, ние не можем да си го позволим, защото ще бъде игра със съдбата на страната".

Сидеров разказа, че със Симеонов се познават от ученици и отношенията им са минали през "различни фази, различни тоналности".

"Не преекспонирайте влиянието на личностните отношения върху цялостното управление. Управлението може да завърши мандата си и трябва да го направи, защото това е отговорност. Иначе пропиляваме възможности и шансове и няма да се радваме на одобрението на хората", коментира Сидеров.

Той каза, че не приема тезата на Симеонов, който критикува руската намеса в Крим.

"Валери Симеонов има това виждане от доста отдавна, разминавахме се още, когато направихме коалицията. Сложихме специална точка в споразумението ни, че имаме различия по определени геополитически, политическия и идеологически въпроси. По основното-българският национален интерес преди всичко-сме на едно мнение", поясни Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира, че президентът Румен Радев е показал "нелоша физическа форма с това коремно възлизане".

 "Тренирал съм спортна гимнастика, само че то се прави от вис. Малко със замах го направи, но все пак на тези години и с костюм беше много добре - поздравявам го. Ако потренирам няколко дни ще се опитам и аз, още не съм загубил форма", каза Сидеров.

 По повод критиките на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът се държи повече като лидер на политически проект Сидеров изтъкна:

"Ако Цветан Цветанов може да направи коремно възлизане - да пробва и да се изравнят, да стиснат ръце".

Според Сидеров президентът не трябва да воюва с премиера Бойко Борисов, особено по време на председателство и по геополитически въпроси, които засягат дипломация и отношения с други държави.

"Там трябва да изработваме обща политика, дори да не си симпатизираме. Румен Радев е нов политик, който се учи и се старае. Неведнъж съм казвал добри думи за него", заяви Сидеров.