13-месечната дъщеря на починалите в Пловдив мъж и жена, плачейки, неволно ориентирала чичо си и го принудила да разбие апартамента.

Преди това той получил телефонно обаждане от Илияна, с която брат му, самоубилият се Ради Х., живеел на съпружески начала, съобщават от прокуратурата. ОП вече води досъдебно производство за убийството на 29-годишната жена, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин, и настъпила впоследствие смърт на извършителя – съжителстващия с нея на семейни начала мъж на 32 години.

Преди обяд на 15-и Илияна звъняла на "девера" си, но той не могъл да отговори. После вече опитал неколкократно да се свърже с нея по телефона, но тя не отговорила. Брат му също не вдигал.

Около 15.30 ч. отишъл до апартамента, който обитавала двойката и 13-месечната им дъщеря, но отвътре на бравата имало поставен ключ.

От вътрешността на апартамента се чувал детски плач. Братът веднага потърсил ключар, който, като пристигнал, въпреки тройното заключване на входната врата на жилището успял да отвори.

"При отваряне на входната врата ключарят и братът на Ради Х. видели труп на човек в стаята, разположена срещу вратата. Братът на Р. Х. се ориентирал по плача на детето къде се намира то и го взел. Двамата излезли от апартамента. В 16,08 часа ключарят подал сигнал в дежурната на І РУ при ОД на МВР – Пловдив, а в 16,10 ч. - и на телефон 112", описват ситуацията от прокуратурата.

Сформираният екип от разследващи установил, че прозорците и балконските врати на апартамента били затворени. Жената обаче била намерена лежаща по гръб с порезна рана на шията и защитни порезни рани по ръцете, което говори, че е опитвала да се отбранява. Мъжът, с когото живеела на съпружески начала, лежал по лице, като в дясната си ръка държал голям кухненски нож, забит в шията му. Пристигналият екип на Спешна помощ само констатирал настъпилата смърт на мъжа и жената.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, били са назначени съдебномедицински, биологична, дактилоскопна и химически експертизи, а разследването продължава, съобщават от прокуртурата.

Детето на починалите се намира при близките им.

Само преди месец в Пловдив имаше сходна трагедия: Музикантът Антон Бояджийски застреля жената, с която живееше - Николина Попова, и се самоуби. Труповете бяха намерени в неговата кола близо до Пампорово.