Популярният в спортните среди адвокат Радостин Василев е на мнение, че ЦСКА-София не бива да плаща на седмината играчи, заради които съюзът на професионалните футболисти (FIFpro) поиска УЕФА да не допусне "червените" до евротурнирите за стари дългове.

Вчера организацията обяви намерението на официалния си сайт. Според FIFpro борчът е на стойност 1 милион евро. Делата по казусите са загубени от ЦСКА още през 2015 г. във ФИФА или в Арбитражния спортен съд (КАС).

Тогава клубът вече беше в процедура по несъстоятелност, което осуети отнемането на точки от актива на "червените" във "В" група. Делото за фалита не е приключило.

Василев предлага да защитава ЦСКА-София безвъзмездно по казуса, независимо че не работи в клуба. Той заяви това във фейсбук, след което потвърди намерението си пред Клуб Z, както и всяка дума, която е написал във въпросния пост.

А там могат да се прочетат доста интересни неща.

Радостин Василев беше адвокат на ЦСКА по времето на "Титан", а при завръщането си на стадион "Българска армия" Александър Томов го освободи. Спечели няколко подобни дела точно във ФИФА и КАС. Последното по-известно дело беше на федерацията ни по вдигане на тежести срещу Международната федерация в Лозана. 

Глобата на щангистите беше намалена на половина и се избегна едногодишна дисквалификация от състезания. Василев беше в щаба на Любослав Пенев на конгреса на БФС през февруари.