Ако си мислите, че няма по емоционален коментар от този на Алекси Сокачев при първото влизане на "Лудогорец" в групите на Шампионската лига през лятото на 2014 г. (виковете "Мооци, Мооци, Мооци"), лъжете се.

Снощи "Рома" направи малък подвиг в четвъртфиналите на турнира, като елиминира "Барселона" след 3:0 в реванша, заличавайки пасив от 1:4. Във видеото по-долу можете да си припомните головете, но най-интересното нещо тук е начинът, по който коментаторът Карло Дзампа изразява радостта си.

И това не е клубната телевизия на "вълците". Дзампа работи за тв канала "Медиасет", който предава Шампионската лига на Апенините. Роденият на 4 ноември 1959 г. журналист дълги години е работил в радиостанции. Излишно е да се казва на кой отбор симпатизира.

Коментарите за мача продължават и днес по цял свят. Припомня се, че на 11 април миналата година Барса падна със същия резултат в Италия - при гостуването на "Ювентус", отново на четвъртфинал.

На Иберийския полуостров дори каталунските медии не пестят критики към "Барселона", Лео Меси, Луис Суарес... Мадридските пък открито злорадстват, още повече "Реал" най-вероятно ще продължи, стига да не допусне сензация тази вечер срещу Юве на "Бернабеу".

Според някои специалисти това е краят на този тим на Барса, още повече един от асовете му - Андрес Иниеста, може да напусне или да спре да играе след края на сезона.

Президентът на "Барселона" Жосеп Мария Бартомеу се извини на феновете на клуба по цял свят. 

"Колегата" ме начело на "Рома" - Джеймс Палота, продължава да изживява друг тип емоции. Днес той с удоволствие плати глоба от 500 евро, наложени му от градската управа заради това, че снощи скочи във фонтан в центъра на Вечния град, обграден от фенове на "вълците", с които празнува до "малките" часове.