"Манчестър Сити" е новият шампион на Висшата лига на Англия. "Гражданите" са недостижими пет кръга преди края, тъй като имат 16 точки аванс пред втория "Манчестър Юнатед" - 87 срещу 71.

"Червените дяволи" поднесоха титлата на градския си съперник след неочаквана загуба от последния "Уест Бромич Албиън" с 0:1 на "Олд Трафорд". Вчера "Сити" би "Тотнъм" с 3:1 като гост на стадион "Уембли".

А преди седмица "Манчестър Юнайтед" обърна с 3:2 "Манчестър Сити" на неговия терен и отложи празненствата - само с броени дни.

"Юнайтед" игра много слабо и падна заслужено от "Уест Бромич", чийто шансове за спасение са минимални. Джей Родригес вкара единствения гол в 73-тата минута. Домакините създадоха голови положения, но не успяха да реализират. Не им спореше днес, може би подцениха съперника.

Така "Ман Сити" и Пеп Гуардиола взеха титлата в сезон, в който доминираха отчетливо. Тимът е шампион за пети път. Грабна и купата на Лигата. Остава битката за оцеляване и за разпределение на местата в топ 4. "Ливърпул" вече е само на точка от "Юнайтед", който има мач по-малко. Следва "Тотнъм" на четири пункта.

Идният уикенд са полуфиналите за Купата на футболната асоциация: "Манчестър Юнайтед" - "Тотнъм" в събота от 19:15 часа и "Челси" - "Саутхемптън" в неделя от 17:00. И двата са на "Уембли".