"Барселона" спечели за 30-и път Кралската купа на Испания след 5:0 над "Севиля" на финала на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид. Това е новата арена на столичния "Атлетико", която догодина ще приеме и финалът на Шампионската лига.

Каталунците защитиха отличието, те го вдигнаха за четвърта поредна година. Нещо, което са правили само "Реал" (Мадрид) и "Атлетик" (Билбао) в началото и през 30-те години на миналия век.

Насред Мадрид "Барселона" доказа отново кой е най-силният отбор в Испания този сезон. На "блаугранас" предстои и коронация в шампионата.

Тимът на Ернесто Валверде доминираше през целия мач, като не остави на съперника си да поеме дъх и за минута.

Луис Суарес откри в 14-ата минута, а в 30-ата Лео Меси удвои. Суарес дублира головия си актив в 40-ата и съвсем уби надеждите на севилци, които стигнаха до четвъртфинал в Шампионската лига.

Андрес Иниеста, който изигра един от последните си мачове за Барса и бе заменен под бурни аплодисменти към края, отбеляза в 54-ата. Дойде ред и на новака в редиците на каталунците Филипе Коутиньо да се разпише. Това стана от дузпа в 69-ата.

Лично крал Фелипе VI връчи купата на капитана Иниеста, а в ложата на стадиона аплодираха и други членове на кралското семейство, както и личности от правителството на Испания.