Късно вчера в специализирания съд са пристигнали допълнителни 3 тома явни доказателства от прокуратурата и 10 тома СРС по делото за подкуп срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това стана ясно на днешното заседание на Апелативния спецсъд, който решава дали да остави в ареста тримата.

СРС-тата са тайна, но от думите на адвокати стана ясно, че сред тях има записи от камери на срещата на Петко Дюлгеров с предприемача Александър Ваклин.

Миналия петък СНС остави и тримата обвинени в подкуп в особено големи размери в ареста.

Както Клуб Z писа, вчера в НСлС бяха привиквани адвокатите им, за да се запознаят именно с "прецизираното" обвинение по казуса. То включва и ново твърдение за поискан подкуп на общо 500 000 евро, по думите на адвокатите.

Днес обаче се оказа, че самите подсъдими не са запознати с новите материали срещу тях. Иванчева и Петрова се бяха подготвили с писмени молби и съдът моментално ги уважи. Председателят на състава Даниела Росенова им даде време и насрочи проеса за 14:30 следобед.   

"Лъжа е, че искам Румен Русев да е и.д. кмет на "Младост".

Не сме ходили в Ринг мол и на другите места, където твърдят, че сме уговаряли подкупа.

Всички знаят, че в "Младост" инвеститорите санират сгради, правят градинки и поправят дупки."

Това казаха по-рано тази сутрин кметицата и зам.-кметицата на "Младост".

Само те двете се показаха пред медиите в началото на днешното заседание. Третият обвиняем Петко Дюлгеров, който е сочен като преносител и посредник при подкупа от 70 000 евро, не се показва пред медиите.

Иванчева първо потвърди, че се е срещала с предприемача Александър Ваклин "два пъти", защото искал да прави детски площадки. А после си промени мнението, че "тоя образ дори не знам кой е".

Според нея обаче ставало въпрос за това, което "всички знаели" - че в "Младост" инвеститорите правят дарения като площадки, саниране на сгради, кърпене на улици, и пр. Не и за подкуп.

Двете с Петрова категорично казаха, че не са ходили на 3 места, за които прокуратурата ще твърди, че са провеждали срещите за уговаряне на подкупа с Дюлгеров - Ринг мол и др.

Двете се явиха днес с еднакви тениски на "Зелен Младост". 

В момента пък има протест в тяхна подкрепа пред СОС.

Иванчева отново показва на журналистите предварително написан лист, защото й забранявали да говори с тях.

Очаквайте подробности.