Роклята на булката е едно от обичайните вълнения на всяка сватба, още повече ако е кралска и е детайлно обсъждана. Както последните слухове предполагаха, Меган Маркъл се появи в булчинска рокля на Клеър Келър, художествения директор на модната къща "Живанши".

Келър е британски дизайнер, която преди това работеше в "Клое", отбелязва "Харпърс базар". Линията е изненадващо изчистена и проста, класически шик, с дълги ръкави и шлейф.  Дългият воал е може би като реверанс към булото на принцеса Даяна от 1981 г.

Върху булото си младоженката избра да сложи тиара на кралица Мери, която е заела от кралското семейство и която вероятно ще продължи да заема своето място в гардероба ѝ. За последно диамантеното бижу е виждано през 1965 г., когато го носи принцеса Маргарет.

Тиарата, която крепеше булото, е произведена през 1932 г., а централната брошка е създадена през 1893 г.

Келър присъстваше при влизането на Маркъл в църквата като помогна на булката да слезе от колата, с която Меган пристигна в двореца Уиндзор.

Според експертите на модното списание роклята е била идеално подбрана като е имало реминисценция към появата на Одри Хепбърн във Funny Face (Живанши е бил дизайнер на актрисата от времената на класическия Холивуд).

"Фокусът на роклята е върху очертанията на овала на откритата шия, които грациозно очертават раменете и изтъкват тясната като на скулптура талия", описва дрехата официалното съобщение от двореца "Кенсингтън".

След като беше обявен годежът на Меган и принц Хари през ноември м.г., започнаха слуховете и залаганията, кой ще прави роклята ѝ. Отначало предположенията клоняха към "Алекзандър Макуин", тъй като Сара Бъртън от модната къща направи сватбената рокля на Кейт Мидълтън през 2011 г.

След това интересът се прехвърли към "Ердем", после към "Ралф и Русо" (Меган носеше тяхна дреха на официалните си портрети за годежа).

Накрая беше намесено и името на Стела Маккартни. Дъщерята на Пол Маккартни обаче стигна само до облеклото на някои от гостите на сватбата като Опра Уинфри и Амал Клуни.

Маркъл избра дизайнера на сватбената си рокля още през януари т. г. На 9 май беше съобщено, че "начинът, по който тя ще изглежда на сватбения си ден, вече е уточнен". 

И още един голям въпрос  - колко струва дрехата?

Точната ѝ цена не е ясна все още, но става дума за "стотици хиляди долара". "Тя ще влезе в учебниците по история, така че трябва да удържи теста на времето", смята експертката по кралски протокол Мелани Брумли.

Трябва да се има предвид, че роклята на Кейт Мидълтън струваше близо 400 000 долара. Смята се, че Маркъл няма да се опита да засенчи снаха си с по-скъпа рокля. Кралското семейство поема сметката за сватбата, вероятно ще плати и за роклята на съпругата на принц Хари.