Това вече е станало почти традиция във Великобритания - да се събудиш след тежка сватба през уикенда и след като мъглата от махмурлука започне да се разсейва, да сравняваш смътните си спомени с публикуваното в социалните мрежи, пише "Гардиън", като припомня някои доста смешно-странни моменти от "сватбата на годината".

1. Простолюдието все пак получи кетъринг

Преди сватбата имаше големи вълнения, че близо 1200 представители на "народа", които бяха поканени да наблюдават отблизо събитието, ще трябва да си носят храна и вода. Но те все пак получиха чанта със сувенири, магнит, програма за спомен, бутилка с вода, шоколадова монета и ваучер за 20 на сто отстъпка в магазина за подаръци на двореца Уиндзор.

2. Серина Уилямс и нейните гуменки

Тенис звездата шокира репортерите от цял свят, като показа, че под класната си вечерна рокля е със спортни обувки. Други я подкрепиха, че е предпочела удобството пред стила.

3. Братовчедът от Орегон, въоръжен с нож 

Тайлър Дули имаше запомнящ се уикенд, чиято кулминация беше - както гласяха съобщенията, това, че не беше пуснат в нощен клуб в Лондон, защото носел нож. Той обяснил на бармана, че ножът е за защита:

"Взех го, защото Доналд Тръмп обясни, че Лондон е като военна зона", обосновал се той.

Дули, който е от Орегон, вече влезе в новините с информацията, че ще налага маркетингово нова марка канабис в САЩ, наречена Markle’s Sparkle.

4. На коя ѝ стои по-добре?

"Голяма драма" - една от гостенките на сватата беше с рокля като на Меган в сцена, в която тя среща кралицата. Действието се развива в тв драмата Lifetime, а ролята на Меган се изпълнява от Париза Фиц Хенли.

5. Кой знае имената на Меган и Хари

Сватбите са странно място и по още една причина - докато свещеникът чете имената на булката и младоженеца, гостите започват да се чудят дали не са сбъркали венчавката. В случая на кралската сватба сигурно доста от по-малките зрители са се чудели кои са тези Хенри и Рейчъл пред олтара. Пълните имена на двамата са съответно Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор и Рейчъл Меган Маркъл.

6. Неразгаданата мистерия на лошия дъх

Актьорът от "Костюмари" Рик Хофман успя да си спечели своя момент внимание от страна на социалните медии, след като в директното тв предаване беше уловен как прави множество физиономии и се мръщи по време на церемонията. Той пусна видео в инстаграм с хаштага #brushyourteeth, за да обясни, че причината е била лош дъх.

Рик Хофман в добро настроение - преди да усети лошата миризма.

"Така че отговорът на всички въпроси за странните физиономии по време на сватбата - представете си да седите до хора отдясно, които имат халитоза (лош дъх - б.р.)", написа Хофман.

7. Миниконцертът на Елтън Джон

Като изненада по време на приема след сватбата се твърди, че принц Хари попитал: "Дали някой тук може да свири на пиано?", и Елтън Джон послушно излязъл крачка напред.

8. Още един сватбен танц

Кралските сватби са смесица от много публичност и много лични моменти. Но във времената на социалните медии много информация изтича, като например снимка от афтър партито. Начо Фигуерас, приятел на Хари от игрите на поло, сподели снимката в инстаграм, после бързо я изтри.

Твърди се, че на партито във Фрогмор Хаус имало и танц между принц Хари, Уилям и баща им, но мисълта за това е твърде плашеща, за да разсъждаваме по темата, пишат от "Гардиън".

9. Толкова много спомени

Като принц Хари върху бански костюм например. Разбира се, ако може да не се вглеждате къде точно попада брадичката на Хари.

 Снимка Bags of Love