"Реал" (Мадрид) вдигна 13-ата шампионска купа на Европа и четвърта в последните пет години. Някъде казват на това "династия". Поредното отличие в турнира Шампионска лига, в който "лос меренгес" са най-успешни сред всички други на континента, бе спечелен с 3:1 срещу "Ливърпул" на финала в Киев.

"Мадридистите" взеха нещо като реванш за загубата си в далечната 1981 г. с 0:1 в Рим. 

Финалът сложи точка на клубния футбол за сезона, ала остави след себе си много въпроси. Наистина ли Кристиано Роналдо напуска "Реал", за който е поставил куп рекорди и е реализатор №1 в историята? Ами героят на вечерта Гарет Бейл, какво ще стане с него?

Ще играе ли на световното Мохамед Салах, който напусна след само половин час на терена заради контузия в рамото? Кой вратар ще закупи "Ливърпул", след като Лорис Кариус направи две много груби грешки, от които паднаха първия и третия гол на "Реал"?

Германецът се извини след мача - на съотборниците си и на феновете. И пое вината върху себе си.

Вижте снимки от шоуто преди мача, от самия двубой и от празненствата на "кралете". Техните фенове традиционно си направиха фиеста на площад "Сибелес" в Мадрид. Някои не спаха и в Киев, а най-радостното е, че поне до момента няма информация за сблъсъци между феновете, които съжителстваха мирно няколко дни в столицата на Украйна.

Серхио Рамос с двете си деца.
Лука Модрич.
Зинедин Зидан със съпругата си и големия си син Лука, който е вратар в "Реал". Французинът е първият треньор с три поредни титли в Шампионската лига.
Роналдо заедно с приятелката си и големия си син Кристиано-младши. Португалецът има вече пет титли на Европа.

Юрген Клоп отново не успя на финал в Шампионската лига, първата загуба беше с "Борусия" (Дортмунд).
Феноменалният гол на Гарет Бейл за 2:1.

Величието на "Реал" (Мадрид) Роберто Карлуш.