Всяка една оставка на представител на "Обединени патриоти" в кабинета би означавало и падане на правителството. Това разясни Волен Сидеров днес в кулоарите на парламента, след като лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на Красимир Каракачанов.

"Предполагам, че Каракачанов не е проблем да си подаде оставката, но ние сме в една коалиция, която сме излъчили от тройната коалиция двама вицепремиери, всяка една оставка означава вече разтурване на голямата коалиция с ГЕРБ. Ако това цели Марешки, да каже след А и Б - иска нови избори, разчита, че ще вземе 120 депутати..."

Според Марешки Каракачанов трябва да поеме отговорност за катастрофата с двамата летци в авиобаза "Крумово".

"Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти или са допуснали техническа неизправност, на практика са ги пратили на сигурна смърт. И кой друг носи отговорност освен политическото ръководство на Министерството на отбраната под началничеството на Красимир Каракачанов. Ние ще сезираме прокуратурата за бездействие и несвършена работа, защото излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска ролетка, тъй като няколко са се сменяли на този самолет", заяви той.

Сидеров пък смята, че "не може да се използва един трагичен случай, повреди и катастрофи са ставали във всяко едно време". Според него политическа отговорност трябва да се иска от тези, които са позволили да се "разруши Българската армия" поради натиск от САЩ и разви отново старата си теза, че "американците ни накараха".