Григор Димитров започа с победа на първия си турнир на трева за годината - "Куинс клъб" край Лондон, от ATP 500. Първата ни ракета трудно се справи с коравия босненец Дамир Джумхур - 6:3, 6:7(4), 6:3.

Двубоят продължи повеча от два часа. 

Във втория кръг Григор ще се изправи срещу Новак Джокович, който не се затрудни срещу Джон Милман - 6:2, 6:1.

През 2014 г. Димитров спечели в "Куинс клъб", а през миналата отпадна на полуфинал от Фелисиано Лопес, който след това грабна титлата.

Днес петият в света проби своя опонент за 3:1, след което затвърди, но едва избегна рибрейк - губеше с 0:40. Все пак той дръпна с 4:1, а не след дълго спечели сета.

Във втората част двамата размениха по един пробив. Първи го направи българинът, а Джумхур отвърна за 3:3. Така се стигна до тайбрек, в който босненецът надделя и изравни.

Третият сет започна вълнуващо. Григор допусна пробив още в първия гейм, но веднага се реабилитира. Той нанесе решителен удар в осмия гейм, когато при 4:3 отново смути подаването на съперника си - 5:3, а веднага след това дойде и 6:3.

За жалост и днес Григор Димитров имаше колебания на началния си удар. Успя да спечели, но още следващият му съперник е много по-класен и опитен.