Сенегал записа първата победа за Африка на Световното в Русия - 2:1 над Полша в последния двубой от първото завъртане. Срещата беше от група Н, в която по-рано днес Япония би Колумбия със същия резултат.

Така в това каре - може най-равностойното, битката става много интересна.

Тимът на Сенегал, който поначало е един от най-качествените на Черния континент, демонстрира физическа мощ и футболна агресия срещу обърканите на моменти поляци. Африканската селекция не е била на Мондиал от 2002 г. насам, но днес това не пролича.

Сенегалците откриха резултата в 38-ата минута с автогол на Тиаго Цонек. Топката се отби в краката му при удар на Идриса Гай и влезе в мрежата, като рикошетът подлъга вратаря Войчех Шчесни. Добра акция при попадението имаше звездата на "Ливърпул" Садио Мане.

До края на полувремето в действията на поляците личеше смут.

В 50-ата минута европейският отбор стигна до първата си по-добра възможност при шут на Роберт Левандовски от пряк свободен удар и намеса на вратаря Н'Диайе. Тук се усети оживление в играта на Полша, ала нова грешка в отбрана сложи край на устрема.

В 61-ата вратарят на Полша Шчесни и защитник не се разбраха и Мбайе Ндианг открадна топката, за да вкара в мрежата за 2:0. Тук грешка допусна и съдията Шукрала от Бахрейн, като пусна неправомерно на терена футболиста след оказване на медицинска помощ.

Малко преди края Гжегош Криховяк намали с глава, а почетната загуба бе всичко, до което Левандовски и компания стигнаха.