Франция е третият осминафиналист на Световното в Русия - след тимовете на домакините и Уругвай. "Петлите" биха Перу с 1:0 в Екатеринбург с гол на 19-годишния Килиан Мбапе в 34-ата минута.

Играчът на "Пари Сен Жермен" вече е най-младият реализатор за селекцията на родината си на Мондиали.

Французите показаха добър футбол преди почивката, а след това - подобно на други фаворити, предпочетоха да доиграят срещата икономично.

В 50-ата Педро Акино нацели греда с чудесен удар от 20-ина метра.

Така Перу още е без актив в група С, на латиноамериканците остава още един мач в Русия - за престиж срещу Австралия. По-рано днес "кенгурата" и Дания направиха 1:1.

Началото на срещата беше добра за тима на Дидие Дешан. Играчите му действаха много активно в средата на терена, където силни изяви имаше Пол Погба. В атака пък Антоан Гризман и Оливие Жиру, който днес започна като титуляр, тормозеха перуанците.

Постепенно те изравниха играта и на свой ред застрашиха вратата на своя опонент - в 31-ата Паоло Гереро изтърва от удобна позиция. Малко след това Франция поведе.

Като изключим удара в гредата, играчи на Перу отправиха още няколко опасни шута към Юго Лорис, който не скучаеше. Пролича обаче, че липсва класа на латиноамериканците за нещо повече от класиране на Световно. Те се завърнаха на Мондиал за първи път от 1982 г. 

Остава интрига за другото място на елиминациите от гр. С - Дания има 4 точки, а Австралия - 1. На 26 юни са мачовете Дания - Франция и Австралия - Перу, от 17:00 часа.