Нигерия победи Исландия с 2:0 в мач от група D на Световното и още повече заплете ситуацията в квартета, в който са още Хърватия (вече е на исминафинал) и Аржентина.

Ахмет Муса заби и двата гола в 49-ата и 74-ата минута за първата победа на "суперорлите" на Мондиала. В края на срещата Гилфи Сигурдсон пропусна дузпа, отсъдена след намеса на VAR - той прати топката над напречната греда.

Така битката за второто място става още по-жестока, като преди последните срещи на 26 юни от 21 часа (Нигерия - Аржентина и Исландия - Хърватия) балканците имат 6 точки, второто място е за африканците - 3, а северняците и "гаучосите" имат по една.

И трите тима имат шансове за осминафинал, но Аржентина и Исландия трябва задължително да спечелят и да се надяват на благоприятен развой в другата среща. Само един от тях може да "хване влака", но е възможно и двата тима да стегнат куфарите още другата седмица.

Първото полувреме беше скучно и мина под знака на физическите единоборства. Може би исландците играха с една идея от по-добре от своите съперници, но далеч от това, което показаха срещу Меси и компания за 1:1.

След почивката мачът стана "друг". Ранният гол на Муса даде отражение и беше много красив и изработен след хубав пробив и пас на Виктор Моузес.

Исландия опита да отвърне, но само опита - напрактика не застраши вратата на Нигерия. В 73-тата голмайсторът на първото попадение удари греда, но още в следващата атака на "суперорлите" направи 2:0.

В 80-ата островитяните - дебютанти на Световно, получиха шанс да направят последните минути интересни, но Сигурдсон изтърва от 11-те метра.