„Мечтата на Португалия и на Кристиано Роналдо на Световното първенство в Русия трая само два часа по-дълго от тази на Меси и на Аржентина”, пише испанският вестник „Марка” – най-големият спортен всекидневник в света.

И изтъква, че двамата най-добри футболисти на планетата си тръгват от Мондиала в един и същи ден. При това го правят, след като „изчезват” точно в момента, в който отборите им имат най-много нужда от тях. Става дума за играта им в мачовете, в които Португалия и Аржентина бяха елиминирани.

„Славата е за Франция и Уругвай, за Мбапе и Кавани. Спечелиха по-добрите отбори”, отбелязва изданието.

Уругвай се класира благодарение на невероятната си защита и увереността на нападателите си. А първият гол бе същинско чудо.

„Така и не се видя дали Кавани вкара гол след удар с глава и с лицето си. Нека кажем, че го е вкарал със сърцето си”, изтъква „Марка”.

Всеотдайният Суарес не само че изработи първия гол, но се връщаше и в защита в най-трудните моменти. А там бдителните Годин и Хименес отразиха всички набези на противника. Португалците така и не успяха да разрушат „небесносинята” стена.

„Кавани игра за сладоледа, вкара два гола и подлуди всички”, е озаглавена информацията на уругвайския вестник „Ел Паис”.

Вестникът отдава дължимото и на „небесносиния” защитник Лукас Торейра, обезличил Кристиано Роналдо.

„Той се превърна в кошмар за португалската суперзвезда. Дори треньорът Вашингтон Табарес, който по принцип е стиснат на похвали, изтъкна играта на възпитаника си на пресконференцията”, отбелязва „Ел Паис”.

Роналдо помогна на контузения Кавани да напусне терена.

Самият Роналдо, подобно на Меси, не стана световен шампион и при четвъртото си поредно участие на Мондиал. Вероятно като утеха ще му остане факта, че все пак спечели Европейското първенство през 2016 г. във Франция.

Веднага плъзнаха слухове и догадки ще остане ли Роналдо в националния отбор на Португалия. Все пак капитанът на „петте щита” е на 33 години.

„Той има какво още да даде на националния отбор”, каза вчера след отпадането португалският старши треньор Фернандо Сантуш.

Същевременно италианският вестник „Тутоспорт” публикува на първата си страница, че Роналдо може да премине в „Ювентус”.

„Роналдо - „Юве”, каква приказка!”, възкликва спортното издание.

И твърди, че щяла да отпадне неустойката му, която е в размер на 1 милиард евро. Според „Тутоспорт” Роналдо отказал на „Реал” (Мадрид) да си поднови договора срещу 30 милиона евро на година. А договорката била осъществена между фамилията Аниели, която притежава „Юве” и мениджъра на футболиста Жорже Мендеш, който отскоро работи и за торинския клуб.