"Внезапно настъпили тежки здравословни проблеми" - това е диагнозата, заради която днес и прокуратура, и защита, и съд се съгласиха, че делото срещу Константин Каменаров не може да тръгне в СГС.

Както е известно, генералният директор на БНТ обжалва на втора инстанция условната присъда от 1 г. и 3 месеца, която получи от СРС за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. Макар и да изглежда "дребно", прегрешението би довело до разместване на върха на обществената телевизия, тъй като Каменаров най-вероятно би изпаднал в несъвместимост с поста - според Закона за радио и телевизия (ЗРТ).

Делото пред СГС веднъж вече бе отлагано през май, тъй като от Каменаров постъпи молба, че държи да присъства на процеса (иначе има право да не идва, б.а.). Но през пролетта и лятото бил много зает поради рекламни договори за Световното по футбол и "Евровизия", затова депозира молба процесът да отиде за след 20 юли, т.е... в съдебната ваканция.

Това видимо поизнерви още тогава съдия Атанас Атанасов, който чете определение да се уведоми подсъдимият, че "участието му в дело от общ характер е основание за освобождаване от служебни ангажименти, а не обратното".

Вчера следобед пък е постъпила служебна бележка от болница "Лозeнец" (бившата Правителствена, б.а.), че Каменаров е там в клиника по кардиология.

Днес, след като и от прокуратурата се съгласиха безусловно, че няма как да бъде даден ход на делото, съдията разпореди да бъде изискана цялата възможна информация от управителя на болница „Лозенец“: какво лечение е предприето след приема на пациента на 2 юли, каква окончателна диагноза е поставена и каква е прогнозата за срока на лечение.

"Да се изпратят до съда и всички съставни медицински документи по приема, назначени изследвания, история на заболяването по отношение на проведеното лечение", разпореди още въззивният състав на СГС.

Делото се отложи за 5 октомври, за когато директорът на БНТ ще бъде призован по месторабота.